Sport

Mega Bemaks i Partizan drugi polufinalni par Kupa Radivoja Koraća

Drugi dan Kupa Radivoja Koraća bio je rezervisan za mečeve između Mega Bemaksa i Dinamika, i Partizana i Zlatibora. Mega i Partizan drugi su polufinalni par koji će igrati večeras od 21čas.

 

 


KK Mega Bemaks – KK Dinamik 94:79 (18:18/35:19/26:23/15:19)

Foto: KSS

Uvodni minuti doneli su prilično izjednačenu igru, o čemu govori i rezultat na kraju prve deonice – 18:18. U drugoj četvrtini, Mega je pojačala ritam i kaznila nekoliko grešaka Dinamika, pa je u 17. minutu povela 40:27, a dva minuta kasnije i sa + 16 pri rezultatu 48:32. Na veliki odmor Mega je otišla sa 16 poena viška 53:37.

I u drugom poluvremenu Mega je potpuno kontrolisala rezultat i dešavanja na terenu. Ekipa trenera Dejana Milojevića sve vreme je držala dvadesetak poena prednosti, a Dinamik je samo jednom prišao na „minus 16“.

Ekipa Mega Bemaksa rutinski je privela meč kraju i zasluženo se plasirala u polufinale.

Foto: Niške Vesti

Miroslav Muta Nikolić, trener Dinamika izjavio je nakon meča:

“Velika je razlika između jadranaca i ekipa iz naše lige… Mega je večeras pokazala da je i mentalno i atletski, da je svuda bolja. Nametnuli su nam svoju igru, borbenost, trčanje, nismo mogli da ih pratimo duže od 15 minuta. Zasluženo su pobedili, a nama ostaje da se dalje razvijamo i rastemo. Želim sreću Megi u nastavku takmičenja.”

Dejan Milojević, trener Mega Bemaksa:

“Dobro smo pripremili utakmicu, Dinamik nas je prošle godine pobedio u domaćem prvenstvu, pokazali su i ove sezone da mogu svakog da pobede. Jesmo realno kvalitetniji, ali moramo da budemo maksimalno angažovani da bismo ih nadigrali. Imali smo 21 skok više od protivnika, igraćemo mnogo utakmica ove sezone sa Dinamikom i verujem da će biti mnogo teže nego što je bilo danas.”


KK Partizan – KK Zlatibor 67:54 (17:14/15:16/21:814:16)

Foto: KSS

U poslednjem četvrtfinalnom duelu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, Partizan je prema očekivanjima nadigrao Zlatibor iz Čajetine i postao poslednji polufinalista. Ekipa Zlatibora dobro se držala u prvoj četvrtini i nije dozvoljavala crno-belima da se odlepe zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena, pa je posle deset minuta igre bilo 17:14 za Partizan.

Zlatibor je odlično otvorio drugu deonicu trojkama nekadašnjih igrača niškog Konstantina Gudžića i Veličkovića i poveo 20:17 u 13. minutu. Međutim, tim iz Humske je brzo uspostavio ravnotežu i serijom 9:0 poveo 26:20. Ipak, ekipa iz Čajetine se nije dala i nastavila je da pogađa trojke, pa je na poluvrmenu bilo 32:30 za crno-bele.

Partizan je na startu treće četvrtine pojačao odbranu, pa su Marinković i Veličković kažnjavali greške Zlatibora i u 28. minutu je posle serije 17:0 bilo 49:32 i tada je već sve bilo rešeno.

Partizan je imao svoje navijače na dve tribine a uprkos pojačanim merama bezbednosti uspeli su da unesu pirotehniku u halu.

Vanja Guša, trener Zlatibora nakon meča:

“Čestitam Partizanu na pobedi… Nismo igrali u skladu sa mogućnostima samo u trećoj četvrtini, kada je Partizan pokazao svoj kvalitet. Generalno, bilo bi neskromno da kažem da sam nezadovoljan, dobili smo dve četvrtine i to je neki zalog za budućnost, da iz toga crpimo motive…”

Nenad Čanak je ispred Partizana izjavio:

“Nisam najzadovoljniji večerašnjom utakmicom, jedina dobra stvar je plasman u polufinale. U prvom poluvremenu Zlatibor nas uveo u svoj ritam, znaju da igraju i sve vreme sam tražio da ih ne potcenimo… U drugom poluvremenu smo pojačali odbranu i trčali kontranapade koji su nam nedostajali u prve dve četvrtine. Postoji određena razlika u kvalitetu, što se videlo. Čestitam Zlatiboru, imaće šta da kažu u Super ligi.”

Večeras od 17 časova Crvena zvezda nadmetaće se sa FMP-om za finale, dok će od 21 čas snage odmeriti Partizan i Mega Bemaks.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com