DruštvoHronika

Medoševčani složni u odbrani od nabujale Nišave (VIDEO)

Žitelji Medoševca uspeli su noćas da se odbrane od poplave pošto su nizvodno od mosta napravili bedem sa 500 džakova peska.

Predsednik niške Gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović je rekao da je Više od 200 stanovnika naselja Medoševac učestvovalo noćas oko dva sata u izgradnji bedema od peska na obali nabujale Nišave.

On je kazao da su noćas sa meštanima Medoševca i drugih sela koja su se borila protiv poplava bili i predsedstavnici opštine Crveni krst i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa svojim saradnicima.

Prema Milutinovićevim rečima, Nišava je pretila da poplavi i četiri sela na području opštine Crveni krst, a nabujala Južna Morava zapretila je selu Mezgraja.

“U Donjoj Trnavi bilo je ugroženo jedno domaćinstvo i iz njega je evakusiana stoka, a u Mezgraji je jedno domaćinstvo poplavljeno, ali se voda brzo povukla”, izjavio je Milutinović.

Kako je kazao, problema je bilo i u Popovcu gde se kolektor potpuno napunio vodom pa je voda iz njega počela da se izliva, a u Trupalu je plavljenja bilo kod pošte i sportskog igrališta.

Milutinović je istakao da je od jutros stanje na rekama puno bolje i da opada nivo i Nišave i Južne Morave.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsavetgradjana%2Fvideos%2F780245579513353%2F&show_text=true&width=267″ width=”267″ height=”591″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com