DruštvoSport

Medoševac će dobiti igralište za mali fudbal, košarku, rukomet i odbojku

Zahvaljujući sredstvima koje je Grad zaradio organizacijom Kupa Radivoja Koraća, biće rekonstruisano igralište u Medoševcu. Do sada su urađena od tog novca tri sportska igrališta dok je deset urađeno iz budžeta Grada.

Radove na rekonstrukciji sportskog terena u Medoševcu obišli su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski  i predsednik Gradske opštine Crveni krst profesor dr Miroslav Milutinović na čijoj se teritorije ovo naselje nalazi. Igralište se rekonstruiše na zahtev mladih iz Medoševca.

„Od 13 sportskih igrališta šest se nalazi na teritoriji Gradske opštine Crveni krst. Počeli smo i rekonstrukciju sportskih igrališta na teritoriji GO Palilula i GO Medijana. Ove sezone ćemo ih završiti, a na prileće nastavljamo da uređujemo sportska igrališta u okviru sportskih kompleksa i verujem da ćemo do sredine naredne godine imati sve uređeno“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: V.P.

Predsednik Gradske opštine Crveni krst je naglasio da sve što se radi na teritoriji ove opštine dogovoreno je sa građanima ali i da su svi zahtevi koji su bili prioritet i ispunjeni.

„Završavamo igralište za mali fudbal postavljanjem drugog sloja asfalta. Na ovaj način pokazujemo našu želju da omladina ostane na selu, a da bi se to dogodilo moramo da stvorimo i određene uslove. Oni su tražili igralište za mali fudbal, košarku, rukomet i odbojku a mi smo se uz pomoć Grada potrudili da im to i obezbedimo. Na našoj teritoriji su završena šest igrališta, počev od Trupala, Komrena, Ratka Jovića, Paligraca i Rujnika. Rekonstruisaćemo i igralište u Gornjoj Toponici“, istakao je profesor dr Miroslav Milutinović.

Meštani Medoševca ističu da je igralište koje se sada završava od ogromnog značaja za samo naselje, za omladinu i za razvoj sporta na selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com