Društvo

Međunarodni viteški festival uskoro u niškoj tvrđavi

Međunarodni viteški festival pod nazivom “Zaštitnici tvrđave” biće održan od 8. do 10. juna u organizaciji Viteške družine “Zmajeva griva”. Unutar zidina niške tvrđave brojne viteške družine iz zemlje i inostranstva predstaviće posetiocima srednjevekovni način života, srednjevekovnu nošnju, vitešku opremu, oruđe i oružje.

Prisustvo ovom festivalu pružiće mogućnost posetiocima da se na jedan dan i oni sami oprobaju u ulozi viteza, pa će tako svi oni biti u prilici da se upoznaju sa tehnikama izrade viteškog oklopa, mača i strele, oprobaju u jahanju konja, prošetaju srednjevekovnom pijacom, gađaju lukom i strelom, prate profesionalni turnir u streličarstvu, prisustvuju borbama viteza, probaju viteško pivo i prepuste se druženju u viteškom kampu.

Za najmlađe posetioce festivala organizatori su pripremili kreativne radionice, poligon sa preprekama “KAKO POSTATI VITEZ”, kao i mogućnost druženja sa domaćim životinjama. Deci starijeg uzrasta i onima koji u sebi nose takmičarski duh predstaviće srednjevekovne društvene igre, uz mogućnost takmičenja.

Udruženje ZOO Planet imaće svoj kutak na ovom festivalu, a mala štala sa domaćim životinjama biće sigurno interesantna svim posetiocima, koji će moći da ih hrane.

Večernji program festivala uključiće kulturno-umetničke nastupe, srednjevekovnu muziku, srednjevekovni ples, nastupe sa vatrom i večernje borbe viteza.

Biće tamo i veliki broj stranih učesnika. Tu su Templari iz Belgije,borci iz Slovačke, Francuske, Češke… Očekuje se prisustvo i boraca iz Bugarske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Do tada, pogledajte promotivni spot u produkciji Jupiter’s Rings Studios.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com