Kultura

Međunarodni studentski festival folklora u onlajn formatu

Ovogodišnji Međunarodni studentski festival folklora biće održan u digitalnom formatu i emitovaće se na stranici Studentskog kulturnog centra 13. i 14. decembra u 20 sati.

Prema najavam SKC-a tokom trajanja festivala, gledaoci će moći da pogledaju nastupe folkloraca sa različitih meridijana, kao i Srbije, koji nastupaju u dva festivalska dana.

„Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo bili u mogućnosti da ugostimo folklorne ansmable iz različitih krajeva sveta ali smo ipak, sigurni u to da tradiciju ne smemo da prekinemo, pronašli smo način da se festival održi u digitalnom formatu. Ideja se dopala inostranim ansamblima, pa su nam pomogli da snimke njihovih nastupa prikupimo, a sada i prikažemo publici“, kažu u SKC-u.

Najava, SKC

Podsetimo, domaćini Međunarodnog studentskog festivala folklora su Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl „Oro“, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja.

„Znamo da je Niš grad koji voli i slavi folklor, tradiciju i kulturu srpskog naroda, a da isto tako voli da upoznaje tradiciju i kulturu koje nam svake godine donose naši umetnici iz celog sveta. Novonostala situacija ne sme biti prepreka da slavimo igru i muziku. Zato pozivamo Nišlije da zajedno uživamo u onome što smo sa uživanjem pripremali proteklih meseci“, poručuju organizatori Međunarodnog studentskog festivala folklora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com