Društvo

Međunarodni sajam kolekcionarstva i numizmatike ponovo u Nišu

Udruženje “Via antica” organizuje sedmi Sajam kolekcionarstva u restoranu Doma Vojske u Nišu, u subotu 17. juna. Izložba će trajati od 10 do 14 sati, a ulaz za posetioce je 100 dinara.

 

Na sajmu će biti preko 40 izlagača iz cele Srbije i okolnih zemalja.

„Upravo su sajmovi i izložbe kolekcionara jedan od načina da se povežemo sa građanima i da zajedno učestvujemo u očuvanju starih i lepih predmeta. Naši sajmovi beleže veliko interesovanje i posećenost jer se na njima mogu naći predmeti numizmatike, filatelije, militarije, satova, stripova, gramofonskih ploča, razglednica, knjiga kao i ostalih antikviteta“, kazao je Dušan Dolašević, potpredsednik Udruženja i pozivao sve da makar kao posetioci uzmu učešće u očuvanju starih predmeta i istorije ovih prostora.

Udruženje za negovanje tradicije „Via Antica“ je osnovano sa ciljem da očuva i neguje istorijsko nasleđe našeg grada, pored tog cilja aktivnost udruženja je usmerena na razvijanju svesti o kulturnoj baštini kod mladih kao i očuvanje kolekcionarskih i antikvarnih predmeta.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com