Društvo

Međunarodni dan ljudskih prava obeležen u Trgovinskoj školi

Prezentacijom foto priče “Srušimo ogradu između sreće i tuge”, besedom i diskusijom Učenički parlament Trgovinske škole obeležio je Međunarodni dan ljudskih prava.

Okosnicu manifestacije činila je prezentacija foto priče “Srušimo ogradu između sreće i tuge”, koja je osvojila prvu nagradu na konkursu na temu “Poštujte naša dečija prava”. U izradi foto priče su učestvovali učenici i učenice odeljenja III5, smer Aranžer u trgovini, koji su radili pod koordinacijom predmetne nastavnice fotografije sa grafičkim tehnikama Ivane Đorđević. Fotografije su rađene na temu ljudskih prava, sa suptilnim upozorenjem na diskriminaciju.

Učenici i učenice odeljenja II2 i IV5, takođe sa smera Aranžer u trgovini, u saradnji sa predmetnom nastavnicom likovne grupe predmeta Jelenom Stošić  za ovu priliku su izradili plakat na temu prihvatanja različitosti među ljudima.

Tijana Milijić, učenica IV godine sa smera Komercijalista je izvela besedu u kojoj je izložila svoje viđenje odnosa mladih prema starijima u Srbiji.

Program su vodili predsednik Učeničkog parlamenta Vuk Bulatović i predstavnica parlamenta zadužena za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja Jovana Gagić. Oni su izložili svoje viđenje značenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, čiji su tekst Ujedinjene nacije usvojile pre 64 godine.

U diskusiji, koja je usledila nakon prezentacije, đaci su istakli da je slobodno i otvoreno društvo, sa zaštićenim ljudskim pravima, apsolutno neophodno, pri čemu su izrazili svoju spremnost da učestvuju u borbi za ljudska prava, što su već pokazali učestvovanjem na javnim časovima o diskriminaciji i toleranciji, kao i humanitarnim akcijama, a posebno organizovanjem i realizacijom tradicionalne manifestacije “Povezani kreativnošću”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com