Kultura

Međunarodni Balkan ART Forum 5. i 6. oktobra u Nišu

Nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Balkan Art Forum 2018, sa temom “Umetnost i kultura danas: Obrazovanje za umetnost i izazovi savremenosti”, održaće se 5. i 6. oktobra u Nišu.

Organizator je Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu, u suorganizaciji sa Ogrankom SANU u Nišu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Šesti međunarodni naučni skup okupiće eminentne stručnjake iz oblasti kulture, nauke i umetnosti iz Belgije, Velike Britanije i Srbije.

Plenarna predavanja održaće Nora Dekempener (Nora De Kempeneer), direktorka flamanskog kulturnog centra “De Markten” u Briselu, na temu “Opportunities for a cultural center in a changing city”, dr Ivana Medić, naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU iz Beograda, “Doktorske akademske studije na Univerzitetu u Mančesteru: Iskustva iz prakse i poređenje sa doktorskim akademskim studijama u Srbiji”, kao i profesori sa Fakulteta umetnosti u Nišu Boris Bunjac sa temom “Moć govora muzike” i Katarina Đorđević “Muzički termini u vizuelnim umetnostima”. Drugog dana planirano je nekoliko sesija na Fakultetu umetnosti u Nišu i promocija Zbornika radova sa prošlogodišnjeg foruma, čime se Balkan ART Forum i završava”, navode u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Svečano otvaranje naučnog skupa održaće se u petak od 12 časoava u velikoj sali Univerziteta u Nišu. Skup će pozdraviti prof. dr Suzana Kostić, dekan FU Nišu prof. dr Danijela Stojanović, predsednika Programskog odbora naučnog skupa BARTF 2018 i akademik Ninoslav D. Stojadinović, predsednik Ogranka SANU u Nišu, posle čega će prof. dr Dragan Antić, rektor niškog Univerziteta zvanično otvoriti, šesti po redu, Balkan ART Forum.

U sklopu umetničkog dela programa, istog dana, u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a, svoj stvaralački opus predstaviće slikari i grafičari Mišel Barzin iz Belgije i mr Anica Radošević Babić sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Početak je u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com