Hronika

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 5. do 11. decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 5. do 11. decembra ove godine, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

“Od početka 2022. godine, zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isklјučeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu”, saopštio je MUP Srbije.

U istom periodu, u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A od 12.12. opet po starom. Neće biti policije da kažnjava, opet pijani i naduvani će da divljaju po gradu. Konjske zaprege po gradu, motori divljaju po gradu čim je lepo vreme….. i ništa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com