Obrazovanje

Među stipendistima Ministarstva prosvete i studenti i đaci iz Niša

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je spisak izuzetno nadarenih učenika i studenta kojima je, zbog ostvarenih rezultata i ispunjenih uslova, nastavljena isplata učeničkih i studentskih stipendija za nadarene učenike i studente.

Na spisku se nalaze imena 971 stipendiste, a među njima je 72 studenata i srednjoškolaca iz Niša. Sa nekim od stipendista smo se sretali proteklih meseci kada sun a međunarodnim takmičenjima osvajali medalje kao što su učenici Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’ u Nišu, Jovan Arizanović, Aleksa Đorđević, Nikolija Cuckić, Momčilo Tošoć. Praktično je svaki 12 kandidat na rang listi za stipendiju resornog ministarstva što je veliki uspeh kako za njih same tako i za njihove škole i fakultete ali i sam grad.

‘’Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imaju odlični učenici srednjih škola, od drugog razreda, koji osvoje jedno od prva tri mesta na odgovarajućem takmičenju, kao i studenti od treće godine studija, koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9 i nisu gubili nijednu godinu. Da bi ostvarili pravo na nastavak stipendije za nadarene učenike i studente poterbno je da svake godine ostvare odličan uspeh, a studenti da redovno studiraju i imaju prosek najmanje devet’’, ističu u resornom ministarstvu.

Visina stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente iznosi, 15.000 dinara za učenike, 24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Osim redovnih stipendija, Ministrstvo prosvete, dodeljuje stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente, koje se isplaću u 12 mesečnih rata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com