Zdravlje

Među najboljim mladim radiolozima u svetu i lekar niškog UKC-a

Pored najsavremenije opreme za rad koju UKC kontinuirano zanavlja i nadograđuje, najveći kapital naše zdravstvene ustanove su mladi ljudi čije kvalitete prepoznaje i respektuje i međunarodna stručna javnost. Jedna od onih koji su ponos medicinskog tima UKC Niš je i dr Sonja Janković.

Dr Sonja Janković diplomirala je sa prosečnom ocenom 10,0, kao student generacije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2017. godine . U okviru akcije zapošljavanja najboljih diplomiranih studenata Ministarstva zdravlja Republike Srbije, postala je 2018.godine deo kolektiva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Specijalizant četvrte godine radiologije Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i student doktorskih akademskih studija, dr Sonja Janković, ovogodišnji je dobitnik prestižne stipendije – ESOR Visiting Scholarship Programme (European School of Radiology – ESOR), u organizaciji Evropskog udruženja radiologa (European Society of Radiology – ESR). Doktorka Janković je jedan od 36 dobitnika ove stipendije iz celog sveta, a jedini je predstavnik Srbije. Svoje dalje tromesečno usavršavanje provešće u evropskom akademskom centru, na Departmanu za radiologiju na Univerzitetskoj klinici u Frajburgu, (Klinik für Radiologie, Universitätsklinikum Freiburg).

Inače, dr Janković je trenutno na doktorskim akademskim studijama iz radiologije, bavi se naučno-istraživačkim radom i prezentuje radove na nacionalnim i internacionalnim kongresima. Dobitnica je brojnih nagrada za postignute rezultate. Između ostalog višegodišnji je dobitnik Rising Star i Invest-in-Youth programa Evropskog kongresa radiologije (ECR). Predsednik je sekcije mladih radiologa i specijalizanata (ESCR Young Club) Evropskog udruženja za kardiovaskularnu radiologiju (European Society of Cardiovascular Radiology – ESCR) za 2020-2022. godinu. Od ovog leta je i recenzent naučnog časopisa European Journal of Radiology (IF 3.539).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com