Društvo

Među nagrađenima i timovi iz “Bore Stankovića” i “Svetozara Markovića”

Kompanija Telekom Srbija nagradila je mobilnim telefonima timove srednjoškolaca koji su izradili najbolje aplikacije za mobilne uređaje u okviru 8. Mts app konkursa, a među nagrađenima se nalaze i timovi iz niških gimnazija “Bora Stanković” i “Svetozar Marković”.

Prema oceni žirija najbolji su bili Cipher, tima „Hemičar i robotičar“ iz Matematičke gimnazije iz Beograda, Kolektor, koju je napravio „KolTim“ iz gimnazije „Bolyai“ iz Sente, zatim aplikacija X-Work  tima „MAP“ iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša, i aplikacije Vir spik „Vir speak“ i „Fluks“ timova „SouthSerbia Džiberi“  i „Baltazar“ iz gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

Pet timova iz Srbije koji su izradili najbolje aplikacije naći će se u konkurenciji sa pobedničkim timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru „Regionalnog app izazova“ koji se ove godine održava u Podgorici. Pobednike „Regionalnog app izazova“ očekuje poseta jednoj od vodećih IoT konferencija u Berlinu, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com