Kultura

Medijanin dan gitare okupio preko 50 takmičara sa juga Srbije

U organizaciji Gradske opštine Medijana, u koncertnoj sali Muzičke škole u Nišu, održana je šesta po redu, manifestacija „Medijanin dan gitare“.

Ovogodišnje takmičenje u sviranju klasične gitare, okupilo je preko 50 takmičara sa juga Srbije i Kosova i Metohije.

Tročlani žiri sastavljen od eminentnih profesora muzike odabrao je najuspešnije takmičare u svojim klasama, a direktor manifestacije, proslavljeni niški muzičar i pevač, Oliver Katić, uručio je nagrade najuspešnijima i ovom prilikom, istakao veliki značaj, koji muzika ima.


Katić je naglasio da “muzika razvija sposobnost koncentracije, koordinaciju, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta“ i dodao da se „sviranjem razvijaju komunikacija, entuzijazam, lični stil i samopouzdanje.“


Gradska opština Medijana, u skladu sa politikom koju sprovodi, podržava mlade talente u različitim oblastima, pa i u umetnosti, muzici, koja je jako važna za razvoj deteta, jer sviranje instrumenta razvija inteligenciju, stvarajući temelj na kojem se grade kasnije veštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com