Društvo

“Medijana” uručila GAK – u slike i prihod od prodatih radova

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je 10 slika Ginekološko - akušerskoj klinici, Kliničkog centra u Nišu, dok će prihod od prodatih slika nastalih na likovnim kolonijama biti usmeren za potrebe ove klinike.

„Slike su nastale na likovnim kolonijama koje je u saradnji sa Udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala najveća niška opština, a sve u cilju da budu prodate u humanitarne svrhe“ – rekao je predsednik Nebojša Kocić, i dodao da je deo slika prodat, a prihod u iznosu od 46 hiljada dinara biti iskorišćen za nabavku opreme potrebne GAK-u.  Nije bilo velikog interesovanja za otkup slika, pa smo odlučili da ih poklonimo klinici, sa kojom već imamo saradnju”, rekao je Kocić.

Foto: GO Medijana

Predsednik Kocić je podsetio da je okosnica politike Gradske opštine Medijana pronatalitetna politika:

“Trudimo se da pomognemo našim sugrađanima i da na svaki način damo doprinos sprovođenju državne politike, u okviru koje će od 1. maja, kako je najavio predsednik Vučić biti dodeljivano po 500 hiljada za prvo dete.“

Kocić je rekao da je svake godine interesovanje za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju sve veće i da se shodno tome i sredstva u opštinskom budžetu planiraju.

Foto: GO Medijana

“Za prvo dete u nedelji izdvajamo 10 hiljada dinara, za treće 120 hiljada, dok su za četvrto i peto dete predviđena sredstva od 150 i 200 hiljada dinara. Trudimo se da damo svoj doprinos razvoju pronatalitetne politike opštine, grada i države i nadamo se da bar malo pomeramo stvari napred”, istakao je predsednik opštine, Nebojša Kocić.

U ime niškog GAK-a donaciju je primio direktor klinike, prof. dr Dejan Mitić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Gradskom opštinom Medijana.

“Ogromno je zadovoljstvo što opet kontaktiramo sa predsednikom opštine Medijana, a razlog je donacija, koju danas dobijamo. Ovo je prvo ulaganje u novu zgradu i mi smo izuzetno zadovoljni zbog toga, rekao je Mitić, uz napomenu da će donacija majkama, trudnicama i svim ženama, koje vreme moraju da provedu na GAK-u boravak učiniti bar malo prijatnijim.

Foto: GO Medijana

Mitić je potvrdio da je video projekat nove Klinike za ginekologiju i akušerstvo, i najavio da će neke od dobijenih slika krasiti zidove nove bolnice, koja će, kako je rekla ministarka Grujičić biti klinika po principima 21. veka.

“Sa rukovodstvom Kliničkog centra stalno radimo na tome da naše pacijentkinje imaju što bolje uslove za boravak u staroj zgradi. Nova će imati jednokrevetne sobe sa tuševima i biti daleko savremenija od postojeće, kakvu Niš i jug Srbije i zaslužuju”, dodao je Mitić.

Nove donacije GAK-u deo su pronatalitetne politike, kao prioriteta u radu Gradske opštine Medijana. Prva likovna kolonija je održana 2020. godine u Svetosavskom parku, a umetnici su dve godine zaredom, radili u Divljani, kako bi na taj način promovisali prirodne lepote i turistički potencijale juga Srbije.

Za pomoć ovoj klinici Gradska opština Medijana, već je organizovala akciju sa Tehnomediom i prihod je iskorišćen za nabavku rasvete na klinici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com