Zdravlje

Medicinari traže veće plate i stalni posao za svoje kolege

Predstavnici Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ u Nišu najavili su danas da će taj sindikat zatražiti od nove Vlade Srbije dodatno povećanje plate zdravstvenih radnika od oko deset procenata, bolje uslove za rad u vreme epidemije i prevođenje u stalni radni odnos lekara i medicinskih sestara koji su zapošljeni na odredjeno vreme na početku epidemije.

Zoran Ilić iz sindikata „Nezavisnost“ rekao je da je zahtev za povećanje plate od desetak procenat „umeren“, imajući u vidu celokupnu situaciju u društvu i činjenicu da ljudi u drugim oblastima gube poslove. Kaže da sindikat „Nezavisnost“ predlaže i uvodjenje korektivnog koeficijenta za zaposlene u zdravstvu koji rade sa kovid pacijentima.

Zoran Ilić, sindikat „Nezavisnost“

„Tražićemo da se po jednoj skali sagledaju svi koji rade sa kovid pacijentima. Oni koji rade najteže poslove treba da dobiju najveće povećanje, a oni koji imaju manji kontakt sa obolelim, treba da dobiju uvećanje srazmerno broju sati“, izjavio je Ilić.

On je kazao da sindikat zahteva da se tokom pandemije rotiraju zaposleni koji rade sa kovid pacijentima, kako se ne bi dogodilo da teret padne samo na pojedine zaposlene.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, Klinički centar u Nišu trenutno ima dovoljan broj izvršilaca, a sindikat se bori da i zaposleni koji su u martu dobili posao naredbom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, dobiju stalni posao.

„Problem nije samo kovid, problem su i drugi pacijenti koji su na listama čekanja. Mora da se ubrzano radi na kovidu, ali da se ne zapostave i drugi pacijenti“, istakao je Ilić.

Članovi sindikata „Nezavisnost“ svoje nove zahteve izneli su ispred zgrade novog Kliničkog centra u okviru akcije pod nazivom „Starajte se o nama da bi mogli da se staramo o vama“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com