Ekonomija

„Mediana“ nabavlja nove kamione i čistilice za 150 miliona dinara

Veće grada Niša dalo je saglasnost Javno komunalnom preduzeću „Mediana“ da podigne kredit od 1,3 miliona evra, odnosno 150 miliona dinara za nabavku pet auto smećara, isto toliko kamiona kipera i četiri auto čistilice.

Direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović rekao je da će investicioni kredit za nabavku nove mehanizacije biti otplaćen za tri godine i to parama koje će grad uplaćivati „Mediana“ na osnovu izmirenja starog duga.

„Grad duguje „Mediani“ nešto više od 400 miliona dinara. Sporazumom koji smo zaključili početkom godine predvidjeno je da grad taj dug isplati u roku od pet godina, u jednakim godišnjim iznosima. Taj novac delom će biti iskorišćen za otplatu investicionog kredita“, rekao je Pavlović.

On je kazao da će nabavka novih kamiona i auto čistilica omogućiti „Mediani“ da unapredi svoje usluge, ali i da smanjiti troškove održavanja postojećeg voznog parka koji sada godišnje iznose 80 miliona dinara.

„Primera radi održavanje svake ponaosob auto čistilice godišnje iznosi od dva do četiri miliona. Nedavno smo popravku jedne auto čistilice platili 520.000 dinara. Troškovi njihovog održavanja su ogromni jer im je prosečna starost 12 godina, a njihov radni vek se kreće od sedam do osam godina“, istakao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, nabavka tri velike i jedne male auto-čistilice, omogućiće „Mediani“ da rashoduje stare čistilice i da poveća teritoriju grada koju njime čisti.

Pavlović je istakao da će nabavkom novih auto-smećara biti zamenjeni stari koji su stari 25 i 30 godina.

Novi kamioni kiperi, dodao je on, značiće veći broj kamiona na niškim ulicama koji tokom zime čiste sneg, jer ih „Mediana“ ih sada ima samo pet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com