Društvo

“Mediana” kreće u borbu protiv grafita

Javno komunalno preduzeće “Mediana“ u narednom periodu nabaviće prvu mašnu za uklanjanje grafita, saznajemo od direktora ovog preduzeća Dragoslav Pavlović čiji radnici već nekoliko dana uklanjaju grafite sa nišavskog Keja. Za nabavku ove mašine “Mediana” je izdvojila 1,7 miliona dinara.

Inače, ekipe radnika JKP “Mesiana” već nekoliko dana se bore sa grafitima na nišavskom Keju, a akcija je počela krećenjem žardinjera koje su postavljene na ovom prostoru, a naružene su grafitima.

 

Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana; Foto: V.P.

“Kada se radi o javnim površinama u gradu niko se ranijih godina nije ozboljno bavio uklanjanjem grafita na pravi način”, kaže Dragoslav Pavlović. “Tehnologija za uklanjanje grafita već dugo postoji, ali u gradu ne postoji mašina kojom bi se ukljanjanje grafita obavilo efikasnije in a pravi način. Upravo zbog toga smo u programu poslovanja za ovu godinu izdvojili sredstva za uklanjanje grafita i “Mediana” će u naredim mesecima nabaviti mašinu kojom će obaviti i ovaj deo posla”, kaže Pavlović.

Prema njegovim rečima grafiti se ne uklanjaju lako i za to postoji odgovarajuća tehnika.

“Osim toga i osobe koje rade na uklanjanju grafitia moraju da prođu određenu obuku kako se to radi”, dodaje Pavlović.

Dodaje i da je prioritet preduzeća na čijem se čelu nalazi da budu uklonjeni grafiti, pre svega, u centraloj zoni grada. To je deo grada gde se građaninajviše okupljaju, ali i deo koji je u programu obilaska turista kojih je sve više u gradu, a na ovaj način oni stiču ružnu sliku o gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com