Politika

“Mediana” i “Naisus” dobili direktore, tri preduzeća v.d. direktora

Skupština grada Niša usvojila je na poslednjoj sednici predlog Gradskog veća da direktor JKP „Mediana“ bude dosadašnji v.d. direktora Dragoslav Pavlović, a da za direktora „Naisusa“ bude izabran dosadašnji v.d direktora Igor Vučić.

Odbornici niške skupštine takođe su prihvatili predlog Gradskog veća da vršilac dužnosti direktora JP „Niš stan“ bude inženjer mašinstva Miroljub Ćupić, novi v.d. direktora Direkcije za javni prevoz biće inženjer saobraćaja Milan Milić, a novi v. d. direktora „Gorica“ biće mašinski inženjer Zoran Milojković.

Obrazlažući predloge za direktore i v.d. direktora sekretar Gradskog veća Marina Janković kazala je da Pavlović i Vučić izabrani na konkursu koji je prošle godine raspisan i to pošto su ostali kandidati odustali od kandidature.

Ona je podsetila da je konkursna komisija rangirala za oba konkursa po tri kandidata.

“Prvorangirani kandidati na konkursu za izbor direktora povukli su svoje kandidature i o tome obavestili Veće pisanim putem, odnosno neopozivom izjavom da povlače kandidature”, rekla je Janković.

Ona je kazala da je odluka o izboru v. d. direktora doneta zbog isteka mandata Igoru Novakoviću u “Gorici” Saši Petronijeviću u Direkciji za javni gradski prevoz i Nenadu Hafneru u “Nišstanu”

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je na skupštinskom zasedanju da je lično predložio pojedine kandidate za direktore.

“Nemam problem da kažem iza kojih direktora stojim kao gradonačelnik iako podržavam sve, ali ima nekih koje sam predložio to ne krijem”, rekao je Bulatović.

Predstavnici opozicije glasali su protiv predloženih rešenja, a jedan od razloga je i to, kako su rekli što se u Nišu koji je univerzitetski centar i ima mnogo stručnjaka u svim oblastima, a za direktore se uprkos tome biraju sve jedni te isti ljudi.

Odbornik odborničke grupe “Niška inicijativa” Srdjan Nonić rekao je da se u Nišu unazad 30 godina na direktoriskim mestima smenjuje ista garnitura ljudi.

“Objašnjenje koje smo čuli za direktore je da su oni dobri ljudi, jeste nisu iz te struke, ali mi ih poznajemo i znamo da su dobri”, rekao je Nonić.

On je kazao da to što direktori pomenutih preduzeća nisu imenovani godinu i više dana pokazuje da ima razmirica u vladajućoj koaliciji i da ne mogu da se izmedju sebe dogovore.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com