Sport

Medalje za Streličarski klub “Naissus-2003” na saveznom turniru u Kragujevcu

Na saveznom turniru u streličarstvu u Kragujevcu, koji je pod nazivom “Đurđevdanski kup” organizovao Streličarski klub “OSI Oko sokolovo” 15.maja 2022., dve medalje osvojio je Streličarski klub “Naissus -2003” iz Niša.

Učestvovalo je 97 takmičara iz cele Srbije, u svim kategorijama u target streličarstvu, a gađala se Outdoor Olimpijska runda na 70/60/50/40/25 metara u 3 discipline: olimpik (zakrivljeni luk), kompaund (luk sa koturačama) i goli luk (instiktivno gađanje bez nišana).

“Naš klub su predstavljala 4 takmičara u dve discipline, olimpik i goli luk. Osvojili smo 2 medalje – u kategoriji kadeta Darko Stamenković srebrnu medalju iza Timotijević Luke iz “SK Velos” Novi Sad, dok je treći bio Lazar Andreev iz Pančeva. U kategoriji MasterMen prvo mesto je osvojio takmičar našeg kluba Dragan Karafilipović ispred Dakić Željka “SK Velos” Novi Sad i Nikolić Dragana iz Beograda “SK Panonski gusari”. U seniorskoj konkurenciji nastupili su Aleksa Mladenović sa olimpik lukom i Milan Mladenović koji se takmiči golim lukom. Obojica su uspešno prošla kvalifikacije i plasirali se u eliminacionu rundu gde su zauzeli deveto i peto mesto u konačnom plasmanu.”, ističu u ovom klubu.

Naredna takmičenja koja očekuju streličare su Fild turnir u Novom Sadu 22. maja i Olimpijska runda u Nišu 29. maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com