Sport

Medalje za SK Niš na prvom turniru zimske sezone

SK Niš se u svoj grad sa prvog turnira održanog u zimskoj sezoni vratio sa četiri medalje u individualnoj konkurenciji i jednim ekipnim trofejem. Nišlije su na turniru koji je održan u Beogradu, a u organizaciji SK Arena No1 nastupile sa šestoro takmičara.

 

U konkurenciji seniora, olimpijskim lukom, nastupio je Mihajlo Stefanović, i osvojio je zlatnu medalju. Mihajlo je već u kvalifikacijama pokazao svoju dominaciju sa osvojeni 566 poena, što je i njegov novi lični rekord. Kroz čitave eliminacije izgubio je svega tri seta i sve svoje protivnike je pobeđivao gotovo maksimalnim rezultatom. U finalnom meču je odmerio snage sa Velimirovićem iz Novog Sada i pobedio sa 6-2 osvojivši zlato. Na trećem mestu smo imali još jednog Nišliju, bivšeg člana SK Niš, Stefanović Nikolu koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda.

U konkurenciji juniora, olimpijskim lukom, naš novi takmičar Vulić Marko je osvojio zlatnu medalju. Marko je ispucao respektibilnih 547 poena što nije loš rezultat ni za seniorsku konkurenciju kod nas. Među juniorima na žalost nije bilo dovoljno takmičara za eliminacije te je Marko bio prvi na osnovu rezultata iz kvalifikacija ispred Srećkovića iz SK DIF, i Dimitrijevića iz SK Arena No1.

Foto: SK Niš

U konkurenciji kadetkinja, olimpijskim lukom, naša Nikolić Danica je osvojila srebro. Ona j u kvalifikacionom delu bila drugoplasirana sa 472 poena, i kroz eliminacije je zadržala taj plasman jer je u finalu na žalost izgubila od Petrović Anđele iz SK DIF, na trećem mestu je završila Petković Bojana iz kluba BSK.

Foto: SK Niš

U konkurenciji seniora, goli luk, Stojanović Dejan je osvojio srebrnu medalju. Dejan je u kvalifikacijama osvojio 501 poen, i kroz eliminacije je sve svoje protivnike sa lakoćom pobeđivao sve do finala gde se susreo sa svojim starim rivalom Parezanović Vladimirom iz SK Zemun, ovoga puta Vladimir je odneo pobedu te je Dejan završio kao drugi, dok je na trećem mestu završio Rađen Danijel iz SK Velos.

 

“Naša ekipa koja se takmiči u konkurenciji seniora golim lukom je briljirala i uz Dejana tu su bili i Petrović Veljko i Majović Dragoljub koji su turnir završili na 9. i 10. mestu, ali je zbirni rezultat bio dovoljan da naša ekipa osvoji pobednički pehar ispred kolega iz SK NS2002 i SK Velos iz Novog Sada. Ovo je odličan učinak našeg tima i nadamo se da tako nastave i tokom čitave sezone.

Klub je veoma zadovoljan postignutim rezultatima. Čak 4 medalje na prvom takmičenju je odličan uspeh, prelazak između sezone na otvorenom i sezone u dvorani je uvek period navikavanja što smo mi ove godine izgleda odlično uradili. Nismo nastupili sa puno takmičara, nadamo se da nam mogućnosti dozvole da na narednim turnirima ode više naših streličara, i nadamo se da se nastave dobri rezultati”, ističu u ovom klubu.

Naredno takmičenje je već sledećeg vikenda u Pančevu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com