Sport

Medalje za niške plivače na državnom prvenstvu Srbije

Na državnom prvenstvu Srbije za kadete, juniore i apsolutno koje je održano od 17. do 20. decembra u Beogradu u konkurenciji 474 takmičara iz 46 klubova učestovalo je i 11 plivača P.K. Sveti Nikola i osvojilo ukupno 14 medalja (1 zlatna, 7 srebrnih i 6 bronzanih).

Ćirić Tadija osvojio je prvo mesto u disciplini 200m delfin u kategoriji starijih juniora sa vremenom 2:09.88, a ovaj sjajan rezultat doveo ga je bronzane medalje u apsolutnoj kategoriji, saopštio je ovaj klub. Tadija je u disciplini 1500m slobodno osvojio drugo mesto u kategoriji starijih juniora, dok je u disciplini 100m delfin u istoj kategoriji osvojio bronzanu medalju sa vremenom 59.58.

Tadija Ćirić, PK “Sveti Nikola”

Medalje je u naš grad doneo i Stojić Uroš. On je osvojio dve srebrne i dve bronzane medalje u kategoriji kadeta. Uroš je drugo mesto osvojio u disciplini 200m prsnim stilom sa fenomenalnim rezultatom 2:32.36 (567 FINA bodova), a drugi je bio i u disciplini 400m mešovito sa vremenom 5:15.83. Bronzane medalje Stojić je osvojio u disciplinama 100m prsno (1:11.70) i 200m mešovito (2:23.00) u izuzetno uzbudljivim trkama.

Uroš Stojić, PK “Sveti Nikola”

Nikolić Mina osvojila je 3 srebrne medalje u kategoriji starijih juniorki. U disciplini 200m mešovito Mina je sa vremenom 2:31.14 postala najbrža nišlijka svih vremena u ovoj disciplini. U disciplinama 400m slobodno i 400m mešovito Mina je takodje osvojila srebrne medalje, a na ovom takmičenju ostvarila je 6 novih ličnih rekorda.

Milosavljević Dunja osvojila je bronzanu medalju u disciplini 400m slobodno u kategoriji starijih juniora sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 4:54.87.

Mina Nikolić i Dunja Milosavljević

Canić Uroš osvojio je drugo mesto u disciplini 200m prsnim stilom u kategoriji starijih juniora sa vremenom 2:28.87, a u disciplinama 50m i 100m prsno stotinke su ga delile od medalja.

Strahinja Stanković, PK “Sveti Nikola”

Poslednjeg dana takmičenja Stanković Strahinja, zvanično najbrži niški plivač, osvojio je bronzanu medalju u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 50m delfin sa vremenom 25.24. Strahinji je drugo mesto izmaklo za 4 stotinke koje je osvoji Barna Andrej (rekorder Srbije u disciplini 50m kraul) što govori o tome koliko je jaka konkurencija bila u ovoj disciplini.

Zapažene rezultate i nove lične rekorde ostvarili su i ostali naši plivači: Tošić Ilija, Djordjević Željko i Djordjević Petra.

“Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama na najznačajnijem takmičenju u ovoj godini. Činjenica da smo na državnom prvenstu 2019. godine osvojili 23. mesto u ekipnom plasmanu, a da smo sada ubedljivo deveti govori o tome da naš klub ide u pravom smeru, a obzirom da su naši plivači izuzetno mladi, u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate”, rekli su u niškom klubu.

P.K. Sveti Nikola u ekipnom plasmanu zauzeo je visoko 9. mesto u konkurenciji 46 klubova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com