Društvo

MEDALJE STIŽU u Niš! Svetska geografska olimpijada REALNOST

Aleksandar Karadžov i Mihailo Mitić, učenici niške Gimnazije “Bora Stanković” osvojili su medalje na Balkanijadi koja se održava u Sloveniji u gradu Ruše.

Karadžov je osvojio srebro kojim je stekao uslov za put na Svetsku geografsku olimpijadu koja se održava u Kvebeku. Mitić je osvojio bronzu, a profesorka koja je mentor i koja ih je odvela na Balkanijadu kaže da je prezadovoljna uspehom ovih učenika.

Učenici Gimnazije “Bora Stanković” kao i đak Gimnazije “Svetozar Marković”  otputovali su prošlog vikenda u Sloveniju na takmičenje najboljih mladih geografa, o čemu su Niške vesti u više navrata pisale..

“Ja sam prezadovoljna našim ostvarenim rezultatima. Aleksandar Karadžov oslojio je srebro i plasman za Kvebek a Mihailo Mitić bronzu na Balkanijadi u Sloveniji. Dominirali smo ispred tima Srbije i čak dve medalje donosimo u Niš, tj. Boru, od ukupno sedam medalja za Srbiju – dve su niške”, rekla je profesorka geografije u niškoj Gimnaziji “Bora Stanković” Ana Ivić Veljković.

Gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar, obradovao se dobrim vestima koje su stigle iz Slovenije.

“Kada smo ih ispratili u nedelju ispred Gradske kuće u Nišu rekao sam da od tih momaka očekujem da nas dostojno predstave u Sloveniji. Nisam pogrešio. Donose medalje i to je ono što našem gradu treba. Sve čestitke za naše niške gimnazijalce”, rekao je Kačar.

Balkanijada u Sloveniji je selekciono takmičenje za narednu Svetsku geografsku olimpijadu koja se održava u Kvebeku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com