Sport

Medalje Nišlijama u gimnastici za najmlađe

Najuspešniji Nišlija bio je Nemanja Marjanović (10)

Četvorica najmlađih niških gimnastičara, uzrasta do 8 i 10 godina, osvojila su sedam medalja u finalu Pionirske lige Srbije u muškoj gimnastici, održanom u Novom Sadu, gde je pravo nastupa imalo po osam najuspešnijih pionira Srbije na svakoj od šest sprava.

Time je Niš pokazao da je trogodišnji proces obnove muške sportske gimnastike uspeo i da su stasali dečaci koji će se narednih godina uspešno nadmetati s favorizovanim vršnjacima iz gimnastičkih centara kakvi su Subotica, Novi Sad i Kostolac.

Najuspešniji Nišlija bio je Nemanja Marjanović (10). On je osvojio zlatnu medalju u parteru i tome dodao još tri bronzane medalje na krugovima, konju s hvataljkama i razboju, dok je na preostale dve sprave, krugovima i vratilu, bio četvrti.

Nemanja je osvojio šampionsku titulu pod dramatičnim okolnostima. Sedam dana ranije povredio je leđa i prestao da trenira. Pošao je na put „za svaki slučaj“ jer mu je nastup bio potpuno neizvestan. Dva minuta pre početka takmičenja odlučio je, s trenerom Milanom Mitrovićem, da odustane od partera i da nastupi na ostalim spravama. Ipak, posle dobre vežbe na konju, rešio je da stisne zube i izađe na parter. To mu je donelo titulu državnog prvaka, prvu u pionirskoj konkurenciji koja je, posle mnogo godina, stigla u Niš.

Niški klub su silno obradovale još dve bronzane medalje koje je, u parteru i preskoku, osvojio Nemanjin vršnjak Jovan Janković, koji je, usto, imao i četvrto mesto na konju i peto na razboju i vratilu. Ipak, najviše pohvala dobio je sedmogodišnji Mihajlo Filipović za osvojeno srebro u preskoku i četvrto mesto na razboju. Njemu je ovo bilo prvo veliko takmičenje, a njegov nastup bio je potvrda da selekcija najmlađih niških gimnastičara ima ozbiljno uporište i u četvrtoj generaciji. Da je sazreo za medalju pokazao je i Milija Stojanović (8), koji je osvojio peto mesto na razboju.

Od klubova iz jugoistočne Srbije nastupio je još samo prokupaćki „Topličanin“. Njegova četvorica vežbača osvojila su ukupno šest medalja, po tri srebrne i bronzane. U konkurenciji najmlađih osvojili su ih sedmogodišnji Nikola Mitić (krugovi srebro, vratilo bronza) i osmogodišnji Vasilije Đinđić (razboj srebro, krugovi bronza), pri čemu su obojica imala i još po jedno četrto mesto.

Lider prokupačke gimnastike, Uroš Grujić (11), ostao je bez očekivane titule jer je bio drugi na konju, treći na razboju i četvrti na svakoj od preostalih sprava! Nijansu slabiji rezultat imao je njegov klupski drug Andrija Babić (12), koji je bio peti na konju i razboju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com