Društvo

Matura za sve! Niški srednjoškolci prikupljaju donaciju za OŠ „Vladislav Ribnikar“ (FOTO)

Učenici Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” prikupljaju donaciju za namenski račun beogradsku OŠ “Vladislav Ribnikar” organizujući reviju “Matura za sve”. Haljine i nakit poklonile su novinarke i niški umetnici, a svi predmeti naćiće se na licitaciji od juče do srede na FB stranici škole. Sav novac od prodatih stvari biće uplaćen na račun beogradske škole.

Žele još da iz drugog dela zemlje pokažu i „solidarnost sa nastradalima i povređenima u školi „Vladislav Ribnikar“.

Foto: Kristina Mitrović

„Želimo i da nekom ulepšamo maturu, poručimo da nije sve u novcu i da svako može da izgleda lepo i zadovoljno na maturi”, kazala je Jana Kostić, predstavnica Učeničkog parlamenta škole, gimnazija Bora Stanković.

 

Marija Veljković Milojković, profesorka u ETŠ “Mija Stanimirović” i kordinator Učeničkog parlamenta ističe da su sve dosadašnje akcije pokrenute na inicijativu učenika.

Foto: Kristina Mitrović

Podsetićemo, učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” uz nesebičnu pomoć profesorke stalno organizuje humanitarne akcije i bazare.

“Ovo je njihova potreba da pokažu solidarnost i humanost u momentu tragedije koja nas je sve zadesila. Akcija Matura za sve se ne odnosi samo na maturante, možda ovih dana svi polažemo neki životni ispit – zato šaljemo poruku istu poruku solidarnosti za sve”, pojašnjava profesorka.

Podršku reviji pružile su i učenice Gimnazije Bora Stanković, društveno odgovorne kompanije, a najviše truda u organizaciju dobrotvorne akcije ili kako one kažu – akciju podrške, pružile su novinarke Jelena Jocić, Ivana Marković i profesorka multimedije Marija Veljković Milojković.

Foto: Kristina Mitrović

Licitacija traje do srede na fejsbuk stranici škole.

LICITIRAJ I TI!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Jedna od elitnijih skola gde 97 posto dece su deca bogatih ljudi i njima skole skupljaju pare…bruka pa ako se desila tragedija ne znaci da su ostali bez para

  2. Još veća ironija je što ova škola sakuplja na inicijativu direktora škole koji bi da po svaku cenu bude uvažavan i ponosit u očima drugih..a realno ga briga za decu iz Ribnikar škole..jedino što ga zanima je pečeno prase i eventualno neka maloletnica/koleginica koju može da zavede.Kao neko ko je proveo dosta vremena u toj školi znam pouzdano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com