Društvo

MATINE ZA PSE! Humanitarna izložba za pomoć napuštenim životinjama

Humanitarna izložba umetničkih radova za ugrožene pse i mačke u saradnji sa mladim niškim umetnicima, biće organizovana u subotu, 6. februara, sa početkom u 12 sati u kafeu Julijan Djupon.

Posetioci će imati priliku da vide izložene radove najrazličitijih umetničkih pravaca, a one koji im se budu dopali mogu da kupe po simboličnoj ceni. Sav novac prikupljen doniraće se za lečenje ugroženih pasa i mačaka, kažu u Udruženju “Pit” iz Niša koji stoji iza čitave organizacije.

Ovo udruženje već dugi niz godina spašava ugrožene pse i mačke, bilo da su u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje.

“Naša misija je da zajedno stvaramo okruženje u kome će se poštovati prava životinja. Zakon o dobrobiti životinja jasno propisuje način na koji se treba odnositi ne samo prema svojim ljubimcima, već prema svim životinjama, te je i naša ideja da kroz javne manifestacije promovišemo ideju o odgovornom i humanom ophođenju prema životinjama”, kažu u niškom Pit-u.

Izložba koju organizuje ovo udruženje samo je jedna od aktivnosti koja će doprineti podizanju svesti lokalne zajednice o problemu pasa i mačaka lutalica, kao i mogućim rešenjima ovog problema.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com