Društvo

Matić: U toku 2021. počinje uvođenje brzog interneta u ruralne krajeve

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da bi radovi na uvođenju širokopojasnog interneta u ruralnim krajevima Srbije trebalo da počnu u toku 2021. godine, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Matić je u izjavi agenciji Tanjug rekla da je planirano da se u prvoj fazi ta mreža uradi u 600 naselja i da pokrije 90.000 domaćinstava u najruralnijim mestima.

Ona je objasnila da su u pitanju područja gde ne postoji komercijalni interes za uvođenje šorokopojasne mreže, pa je potrebna pomoć države.

Prva dva javna poziva su završena, a u toku je treći koji se završava 21. januara i njihovom realizacijom bi trebalo da se pokrije 600 naselja, dodala je ona.

Prema njenim rečima, očekuje se da će ceo projekat biti završen do 2025. godine, kada u našoj zemlji više neće biti domaćinstva i naselja bez mogućnosti pristupa internetu nove generacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com