Društvo

Matematikom do zvezda – Održan peti Festival matematike, „Matematika u maju”

Peti Festival matematike, „Matematika u maju“ u organizaciji udruženja „NiMat-Niška matematika“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, ove godine održan je pod naslovom „Matematikom do zvezda“, u znaku 140 godina od rođenja Milutina Milankovića.

Više od 200 učenika, studenata, naučnih radnika u oblasti STEM – nauka, učestvovalo je u 16 radionica i isto toliko predavanja.

 

Foto: GO Medijana

“Tradicija da se sve popularniji festival održava svake godine doprinosi da se matematika približi svim generacijama, kroz interaktivne radionice, izložbe, predavanja, kompjuterske matematičke igrice, koje su pripremili nastavnici, učitelji i ostali učesnici festivala”, kažu iz GO Medijana.

Ove godine promoteri nauke bili su nastavnici sa svojim đacima iz Aleksinca, Prokuplja, Niša, Leskovca, Novog Pazara, Smedereva, Čačka, Pančeva, Bora, Kragujevca, Merošine, Vlasotinca, kao i gosti iz srpske škole „Nikola Tesla“ iz Budimpešte.

Iz GO Medijana navode da su kroz ovu manifestaciju podržali razvoj nauke i nastavili interaktivnu saradnju sa školama, u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja novih generacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com