Obrazovanje

Master radovi i dvojne diplome

U okviru dugogodišnje saradnje Univerziteta u Nišu i francuskog Univerziteta u Poatjeu, na Filozofskom fakultetu u Nišu, tokom akademske 2019/2020 godine, uspešno je realizovan master program za sticanje dvojnih diploma.

Departman za francuski jezik i književnost ovaj program je ostvario u saradnji sa francuskim Fakultetom za književnost i jezike.

 

‘’Pomenuti studijski program pohađalo je četvoro studenata, tri studentkinje sa Departmana za francuski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, Milica Stevanović, Jelena Simić i Sofija Filipović i Esteban Telije, student sa francuskog partnerskog fakulteta’’- kažu na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Polaznici su jedan semestar proveli u Poatjeu, a drugi u Nišu, a studije su uspešno okončali odbranom svojih master radova, 11. septembra 2020. godine, i time stekli uslov za dobijanje diploma oba univerziteta.

Odbrane je putem interneta pratilo između više desetina ljudi. Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu nastaviće ovu saradnju sa Fakultetom za književnost i jezike u Poatjeu i tokom akademske 2020/2021. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button