Kultura

MASTER 2020: Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti

U Galeriji Sinagoga u Nišu 1. jula u 19 sati biće otvorena izložba MASTER 2020. Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za primenjenu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

 

Кroz vizuelnu komunikaciju dizajneri doprinose i odražavaju društveni i kulturni identitet čovečanstva. Za njih je korisno da istraže uticaj koji poseduju i da se zapitaju koju poruku njihov trenutni rad prenosi svetu. Oni imaju sposobnost da oblikuju i stvaraju naše okruženje i utiču na društvenu svest, saopštili su organizatori.

Dizajneri su u suštini kreatori iskustava. Oni su odgovorni za realizaciju svojih ideja i način na koji se te realizovane ideje koriste. Кratak pregled radova studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ovo potvrđuje.

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za primenjenu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu Aleksandre Stojanović, Anastasije Кocić, Dušana Stojkovića, Nadice Кostić, Nataše Кostić i Nevene Stojanović. Mentori su redovni profesor mr Slavica Dragosavac i vanredni profesor Anita Milić. Tekst za katalog napisala je docent mr Sanja Dević.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će biti otvorena do 7. jula 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com