Obrazovanje

Mašinski fakultet predstavljao Evropu na međunarodnoj naučnoj konferenciji “MS2A2M 2021.”

Centar za primenjenu matematiku Mašinskog fakulteta u Nišu, CAM-FMEN, organizovao je međunarodnu naučnu video konferenciju pod nazivom: „MATEMATIKA ZA DRUŠTVENE NAUKE I UMETNOST – ALGEBARSKO MODELIRANjE, MS2A2M 2021.

Niški Mašinski fakultet kao jedini koji je predstavljao Evropu, našao se rame uz rame sa visokoškolskim ustanovama iz Afrike, Australije i Severne Amerike, koji su ujedno bili i organizatori konferencije. Konferencija je prva u seriji „ALGEBRA BEZ GRANICA“ i okupila je međunarodni tim eksperata u različitim disciplinama koji dolaze sa renomiranih univerziteta iz oko 25 zemalja, sa ciljem da se razmotre načini i iskustva vezani za korišćenje matematike – posebno algebre.  Izuzetnom kvalitetu konferencije pored prezentovanih vrhunskih naučnih rezultata od strane eksperata iz pomenutih naučnih oblasti doprinela je i vrhunska tehnička podrška. Konferenciju su podržale ambasade Komonvelt Australije i Kanade u Beogradu.

“Uspeh konferencije rezultat je i napornog, nesebičnog i inspirativnog rada Lokalnog organizacionog odbora. Dozvolite mi da im se i na ovaj način na tome zahvalim. Sve pohvale inž. Vukašinu Pavloviću, studentu
doktorskih studija, asistentu MF, dr inž. Milanu Pavloviću, profesoru Visoke škole u Nišu, dr Mileni Rajić, docentu MF, Ani Kitić, studentu doktorskih studija MF, i master inženjeru menadžmenta Jovanu Miliću. Njihova profesionalnost je visoko ocenjena od svih učesnika konferencije. Neizmerno sam im zahvalna i veoma sam ponosna što sam imala priliku da budem njihov profesor ” – istakla je prof. dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta.

Na svečanom otvaranju, koje je vodio akademik Mahouton Norbert Hounkonnou, predsednik NASAC, učesnike su pozdravili Nj.E. Ruth Stewart, ambasadorka Komonvelta Australije, i Nj.E. Giles Norman, ambasador Kanade. U sklopu uvodnog obraćanja prisutnima se obratio i profesor dr Nenad T. Pavlović, dekan Mašinskog fakulteta u Nišu.

Ova konferencija je posvećena profesoru dr Nebojši Stevanoviću (1962-2009) koji je bio zapošljen na Građevinsko – arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com