Sport

Maša Nešić iz Niša prvakinja Srbije u tekvondou

Za nepune tri godine, koliko trenira tekvondo, Maša Nešić osvojila je brojna priznanja, a na nedavnom Prvenstvu Srbije za juniore i pionire osvojila je zlatnu medalju i time postala prvakinja Srbije.

Probala sam različite sportove i ništa me nije oduševilo kao tekvondo. Jednom prilikom tata me je odveo da gledam neko takmičenje i tada sam se po prvi put susrela sa ovim sportom i znala sam da time hoću da se bavim”, kazala je desetogodišnja Maša.

Ona je dodala, da trenita tri puta nedeljno kada nema takmičenja, a da mesec dana pred takmičenje trenira svaki dan.

Nije mi naporno, imam vremena za sve i za školu i za drugare i treninge”, rekla je Maša.

Ona ima potpunu podršku roditelja i drugara i drugarica iz odeljenja kao i učeiteljice.

” Drugovi i drugarice iz odeljnja navijaju za mene. Imali smo skoro radionicu gde smo u školi pravili pano o nekoj poznatoj ličnosti i oni su izabrali mene i stavili moje slike. Bilo je jako lepo i puno mi znači njihova podrška”, rekla je Maša.

Njena mama, Vanja Nešić, kazala je da je Maša jako aktivna i da pored tekvonda obožava da igra fudbal.

“Nastavnik fizičkog obrazovanja je primetio njen talenat za fudbal pa često i igra fudbal, ali mislim da je tekvondo nešto gde ona najviše pronalazi sebe, a o tome govore svi njeni uspesi od kada je počela da trenira”, kazala je Nešić

Maša je osvojila zlato na Prvenstvu Srbije 2017. Srebro na Omega kupu iste godine, kao i Bronzu na Prvenstvu centralne Srbije 2017. i  bronzu na Hereya open u Sofiji.

Srebro na Prvenstvu Srbije prošle godine kao i srebro na Onega kupu, bronzu na Prvenstvu u Skoplju, srebro Hereya open Sofija, srebro na Balkanskom prvenstvu, srebro na Kupu Srbije.

Inace trenira u “Astra-klubu”, i ove godine je ispred Taekwondo asocijacije Srbije pozvana da kao reprezentativka Srbije bude na pripremama u kampu “ Karatas”

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com