Društvo

Maršom od škole do spomen parka “Bubanj” obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Učenici i nastavnici OŠ “Bubanjski heroji” iz Niša kao u protekle dve godine 15. septembra krenuli su iz škole, sa Srpskim zastavama i uz melodiju rodoljubivih pesama u marš do spomen parka “Bubanj”.

U tom maršu pridružili su se i predsednik Gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković sa saradnicima. Oni su učenicima podelili zastave Srbije i bili sa njima na ,,Bubnju”, gde su svi zajedno otpevali himnu Srbije, piše Srpska istorija.

“Naš cilj ovih aktivnosti, ambijentalne nastave i ovog spota i filma je pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i rodoljublja, i da motivišemo sve naše učenike, roditelje i građane gde god oni živeli. Volimo i poštujmo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikad više podele i razjedine, jer jedan smo narod. Hvala Bogu da je došlo vreme nacionalnog preporoda, da je Država Srbija pokrenula kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojima se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne Srpske zastave na prozore i pozdravi zastavu”, naglašava Đorđe Bojanić.

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” iz Niša priredili su i dokumentarni film o Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojim su pozivali građane da istaknu srpske zastave na prozore 15. septembra i predstavili šta znači srpska zastava za naš narod kao i celokupno jedinstvo.

“Škola br. 11 iz Šuje (Ruska Federacija) kroz tematsku nedelju prikazala je film koji su priredili učenici OŠ “Bubanjski heroji” iz Niša sa temom Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ruski đaci devetog razreda škole br. 11 iz grada Šuja (Ivanovska oblast) pogledali su naš film koji je preveden na ruski jezik i tako se upoznali sa našom Srpskom zastavom. Drago mi je da na ovaj način i kroz ovaj doprinos ruski đaci imaju priliku da saznaju i uče o našoj srpskoj istoriji, tradiciji, veri i običajima. Iza nas kroz međunarodnu saradnju sa ruskim školama je preko dvadeset tematskih dokumentarnih filmova kroz korelaciju predmeta istorija, veronauka, muzička kultura i srpski jezik”, naglašava Đorđe Bojanić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com