DruštvoVideo

“MARŠ NA DRINU” SE PONOVO ČUO: Dr Lazić ispraćen na večni počinak (VIDEO)

Poslednja želja dr Miodraga Lazića, pesma “Marš na Drinu” ponovo se čula Nišu, Srbiji, Republici Srpskoj i širom sveta dok je u 14 sati ispraćen na večni počinak na niškom Novom groblju.

Građani su ispratili voljenog doktora tačno u to vreme paljenjem sveća, uz taktove pesme “Marš na Drinu” iz dvorišta, sa terasa, krovova.

“Večna Ti slava doktore! Počivaj u miru i HVALA ti za sve što si učinio za tvoj narod!”, poručili su građani Niša, Srbije i regiona.

Lekar niškog Kliničkog centra, dr Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila u 65-oj godini života. Poslednje reči dr Lazića potresle su sve, a njegova poslednja želja je ispunjena.

„Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali cast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme nato bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je zelja da me ispratite pesmom „Marš na Drinu“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com