Društvo

Marš “Besmrtnog puka” u Nišu Povodom Dana pobede, 9. maja

Marš “Besmrtnog puka” danas u Nišu Povodom Dana pobede, 9. maja u svim većim gradovima Srbija i u Nišu biće organizovan marš „Besmrtnog puka“ kojom se čuva sećanje na stradale u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i na hrabre branioce Srbije od NATO agresije 1999. godine.

Okupljanje učesnika skupa je u 10.30 časova ispred Logora “Crveni Krst”, a marš do centra Niša planiran je posle polaganja venaca na spomenik sovjetskim vojnicima. Miloš Banđur, jedan od članova organizacionog odobra marša “Bemrtni puk”, pozvao je gradjane da dođu do logora i učestvuju u koloni noseći fotografije svojih očeva, dedova i drugih rođaka koji su učestvovali u oslobodilačkim ratovima.

“Ovim putem pokazujemo više stvari. Pokazujemo da pamtimo sve ono što je bilo i da smo zahvalni svima onima koji su se borili za Srbiju u balkanskim ratovima, u Prvom i Drugom svetskom ratu i u agresiji koju je 1999. godine izvršio NATO pakt. Pripadnici 63. Padobranske brigade nosiće fotografije kolega i prijatelja poginulih na Kosovu i Metohiji. Mi pamtimo i poštujemo naše žrtve, ali mi ističemo naš doprinos i doprinos ruskog naroda borbi za slobodu”, izjavio je Banđur.

On je kazao da je maršt “Bemrtnog puka” jako bitan u ovom trenutku kada se pokušava revizija istorije i pokušava da onoga ko je oslobodilac proglase za dželata, a da zločinca proglase za žrtvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com