EkonomijaVideo

Marković: Potrebna je pomoć države svrljiškim privrednicima. Zbog pandemije imamo najavu zatvaranja jedne fabrike (VIDEO)

Malo je poznato da u Svrljigu posluje desetak fabrika za nameštaj i nekoliko uspešnih tekstilnih fabriika. Mnoge imaju višedecenijsku tradiciju a nove fabrike tek pokreću čitavu proizvodnju sa nadom da će najveći deo proizvoda upravo odlaziti u izvoz.

Ova mala opština kraj Niša nije samo poznata po svrljiškom siru i dobrom jagnjećem mesu, ovi vredni ljudi trude se decenijama unazad da njihovi mali proizođači postanu brendovi svog mesta.

Brojni su dobijali pomoć države da pokrenu proizvodnju, neki već uspešno izvoze ali ova godina biće presudna za mnoge. Dok se u velikim svetskim kompanijama spominje smanjenje broja radnika i najavljuju otkazi u malim mestima i postrojenjima govori se o gašenju. To je nažalost slučaj i sa nekim svrljiškim fabrikama, kaže za Niške Vesti Marković, koji očekuje pomoć države.

“Drvno prerađivačka industrija nije toliko u probemu jer su mnogi meštani koji letos nisu otišli na letovanje, ulagali u renoviranje svojih domova. Ipak veliki udarac pretrpela je tekstila industrija u Svrljigu, a tu su i ugostitelji”, kaže Marković za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com