Društvo

MARKOVDAN: Opština Crveni Krst obeležila svoju slavu

Gradska opština Crveni Krst obeležila je svoju slavu – Markovdan, u prisustvu manjeg broja zvanica i prijatelja opštine. U prostorijama Gradske opštine Crveni Krst, episkop niški Arsenije presekao je kolač i čestitao slavu svim građanima Crvenog Krsta.

S obzirom na tragičan događaj, koji se desio 03. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i potresao je   Srbiju, rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst donelo je odluku da otkaže proslavu povodom Markovdana, opštinske slave i da se obavi samo obred sečenja slavskog kolača u prisustvu zaposlenih i rukovodstva opštine.

„Želim od sveg srca da vam čestitam krsnu slavu Svetoga apostola i jevanđelistu Marka, koji je slava svih žitelja opštine Crveni Krst. Danas smo se pomolili i prineli ovu žrtvu u slavu Božju i u čast Svetog apostola Marka, jednog od 70 apostola i onoga koji je napisao jedno od četiri jevanđelja i tako nam ostavio dragoceno svedočanstvo o onome što je Isus činio, govorio, kako je živeo i šta je sve Gospod iz ljubavi sve učinio za nas“, rekao je
vladika Arsenije.

Profesor, dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst ističe da narod, koji ne gaji svoj jezik ,ne gaji svoju kulturu, nema svoju duhovnost i istoriju prošlosti neće imati ni budućnost.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com