Društvo

Marko Nikolić je dokaz da je sve moguće u životu – Priča koja će vas ostaviti bez daha

Rođen je u Vranju, malom gradu na jugu Srbije. Pre desetak godina svaki dan mu je bila borba za preživljavanjem… Dok je nekoj deci bilo normalno da nose patike marke Nike, Adidas, on je nosio ono što ima i bio je srećan. Nije tražio mnogo, naučili su ga da ceni ono što ima. On je Marko Nikolić, momak koji svojom energijom motiviše ceo Balkan.

Vranje, mesto gde je borba za preživljavanjem svakodnevnica. Ali kako kaže voleo je svoj grad i dan danas ga voli. Njegov prvi posao bio je perač čaša u kafiću. Morao je da zaradi za džeparac da bi imao novac da popije neko piće sa drugarima kada izađu u grad.

Želja mu je bila da upiše fakultet ali roditelji nisu imali dovoljno novca.. Želja je bila velika i Marko je odlučio da zajedno sa njegovom mamom radi po dva tri posla da bi zaradio za školovanje.

Upisao je fakultet za sport i fizičko vaspitanje. U prvoj godini je bio samofinansirajući student, a već sledeće je prešao na budžet. Postao je jedan od najboljih studenata sa prosekom 9.30. Završio je i Master studije kao jedan od najboljih studenata sa prosekom 9.00 i upisao doktorske studije.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Iz Vranja se preselio u Niš i otvorio svoj prvi fitnes centar, a zatim kreirao svoj fitnes program koji je osvojio Evropu – Freestyle power workout.

Marko je postao i ambasador mnogih velikih kompanija u Srbiji i kreator sportkske opreme MAKE NOISE.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Trenutno radi u Kuvajtu kao fitnes Menadžer i dodatno kao lični trener.

“U jednom trenutku nisam imao šta da jedem, bilo je teško, niko nije verovao u mene, smejali su se, ali ja sam nastavio dalje.. Iz dana u dan počeo sam da napredujem, veliki broj članova u fitnes centru, veliki broj online klijenata, veliki broj trenera koji su položili za moju licencu. Posle par godina postao sam evropski fitnes prezenter”, priča Marko za Niške Vesti.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Marko je prošle godine sakupio preko 80.000 evra za lečenje male bebe Teodore tako što je nogama prešao 1000 kilometara od Niša do Atine i apelovao na ljude da uplaćuju novac. Veliki broj ljudi je podržalo taj podvig dok je mali broj njih osudjivalo Marka.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

“Kamo sreće da se svi promovišu na ovakav način gde bi nam kraj bio spasili bi smo svu decu. Ali lako je da sediš kod kuće u fotelju, da od mame tražiš novac za kafu i kukaš kako je sistem loš nema posla u pljuješ sve oko sebe. Velika zloba vlada među ljudima. Kada bi svi gledali samo svoj život bili bi srećni. Ja volim sve ljude oko sebe. Neka me mrze neka me vole samo da ne budu ravnodušni. Želim da budem inspiracija mladima i da kroz moj primer dokažem da sve mogu da postignu u životu ako su uporni i hrabri. Život nikoga nije mazio, nismo svi isti. Borba traje, život je borba. Nadam se da će se sve promeniti, želim svima dobro, njihov uspeh je i moj uspeh”, govori ovaj mladi uspešni čovek.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Uspešna osoba nije osoba koja ima milone već osoba koja je zadovoljna svojim životom, poručuje Marko.

“Ako želiš da budeš ČOVEK – NE osudjuj, nisi bog. Ne vređaj ne psuj, nisu te tako vaspitali roditelji. Nemoj da budeš kukavica i da čekaš da ti neko nešto da na poklon, da kukaš ceo život kako je sve loše. Nisi mangup ako nekoga omalovažavaš, mangup si ako od svog života nešto stvoriš i pomogneš svima. Ako sam ja mogao sa samo 200 dinara u džepu da pokrenem svoje snove mogu svi. Kunem se da svi mogu probuditi svoje snove i ostvariti sve što žele. Ja idem dalje, volju niko ne može da mi slomi. Tek sam krenuo…. Možemo biti sve što poželimo samo treba da promenimo svoj svet.”

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Marko kaže da je tačno da život ponekad nije fer i da postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. Ljubavna veza, posao, porodica… Ali dodaje, da bi trebalo da se trudimo da postanemo dobri ljudi.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

“Nismo isti, svako ima svoju priču i neku svoju prošlost. Nismo krivi ako se neko rodi u siromašnoj ili bogatoj porodici…. Ja sam se rodio mogu da kažem u siromašnoj, ali to ne znači da ću celog života biti siromašan… Svi mi imamo podjednaku šansu. Ne želim da sudim, nisam bog, nikada nisam bio ljubomoran na svog drugara koji je imao skuplje i bolje patike… Nikad nisam bio ljubomoran, a ni zavidan. Borio sam se da i ja sutra imam nešto lepo jer sam u dubini duše znao da mogu i da hoću, kad tad…”

Kaže da kada mu niko nije verovao, on jeste sam sebi i to mu je jedino bilo bitno.To poručuje i vama:

“Zato sam ovde da vas motivišem bez obzira na sve uvrede koje primam svakodnevno i na sve prozivke.. To je cena koju plaćam zbog vas…. Nisam savršen ali tu sam da podržim svakog od vas i da mu pomognem svojim citatima i tekstovima. Većina neće razumeti moj put i ono što pričam, ali onaj ko razume uspeće…”

♥️ Marko Nikolić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. “U malom gradu”( po meni nepotrebno s obzirom na velicinu zemlje ) kao da je Niš metroplola od 10 miliona stanovnika. Ja razumem da ovaj tekst pise New york times ali vi iz Nisa uozbiljite se.

    1. Pa s obzirom da postoje gradovi s brojem stanovnika kao cela Srbija Nis ce biti mali grad i to je cinjenica koja ne bi trebala da Vas uznemiri ali ova prica bi trebalo da Vas motivise. Izvucimo najbolje iz svakog teksta i ne gubimo vreme na kritike, zivot je suvise lep a moze da bude i kratak da bi smo trosili na bilo sta drugo sem na lepa osecanja.

  2. Vidim čovek je pravi spiritualista… ali trenutno osvaja materijalni svet, zgrade, jahte, i to, al’ ide se ka duhovnom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com