Moja pričaObrazovanje

Marko Dojčinović treći put zaredom državni prvak iz matematike

Marko Dojčinović, učenik trećeg razreda Pravno – poslovne škole, smer finansijski administrator, već treću godinu zaredom osvaja prvo mesto na takmičenju iz matematike na kojima učestvuju đaci iz srednjih škola.

Ove godine konkurenciju su činila 83 kandidata iz 32 škole.

Iako mnogi smatraju da je talentovan, i sam kaže da bez puno rada nije moguće postići velike rezultate, a da su glavni „krivci“ za njegova dostignuća, nastavnica i profesor. Matematiku je zavoleo još u Osnovnoj školi, još od tada mu je išla od ruke.

„Iako nisam išao na takmičenje iz matematike tada, imao sam odličnu nastavnicu matematike Vesnu Jović, koja je postavila temelj na moje znanje iz matematike. Kada sam došao u srednju školu, moj mentor Saša Manić je prepoznao moj talenat, pa sam vežbajući sa njim zavoleo ovaj predmet“, kazao je Marko za Niškim Vestima.

Pohađao je Osnovnu školu „Bubanjski heroji“.

Na takmičenju je konkurencija bila jaka kao i svake godine, ali je uspeo da se izbori za prvo mesto sa 13,2 poena više od drugoplasiranog takmičara.

„Profesor Saša i ja krenemo polako da se spremamo par meseci pre takmičenja, a onda dve nedelje pre takmicčnja intenzivno vežbamo po tri – četiri sata dnevno svaki dan“.

Marko pored matematike, voli ekonomske predmete gde se može primeniti logika, a posebno izdvaja  računovodstvo.
Što se tiče dalje obrazovanja , kaže da još uvek nije odlučio šta će studirati, ali i da ima vremena za razmišljanje.
Marko se dosada takmičio iz fizike i hemije u Osnovnoj školi.

„Najdalje sam stizao do okružnog takmičenja, tako da sam se sada na takmičenjima iz matematike prvi put takmičio na Republičkom nivou“, ističe on.

Profesor Saša Manić već godinama unazad sa svojim učenicama osvaja prestižna mesta na državnim takmičenjima iz ove oblasti.
Takođe, Marta Sokolović i Anđela Popović, učenice drugog i četvrtog razreda ove škole na državnom takmičenju, pojedinačno su osvojile treće mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo šampione, svaka ti čast, nadam se da ljudi iz grada vide tvoje uspehe. Želim ti uspeh na narednom, nadam se medjunarodnom takmicenju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com