Hronika

Marko (40) napadnut i izujedan, tragaće se za ubicom

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog lica koje je usmrtilo Nišliju Marka Đorđevića (40) koji je preminuo 30. jula prošle godine u niškom UKC.

„Naredba o sprovođenju istrage doneta je zbog krivičnog dela teška telesna povreda usled koje je nastupila smrt. Stavljen je zahtev policiji za otkrivanje nepoznatog izvršioca“, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Tužilaštvo je reagovalo nakon što je veštačenje Zavoda za sudsku medicinu u Nišu pokazalo da je Marko podlegao povredama koje mu je naneo nepoznati napadač. Međutim, iako se smatralo da je ovaj četrdesetogodišnjak izboden, veštačenje je pokazalo da je pretučen najverovatnije palicom, a da su ono za šta se isprva smatralo da su ubodine i posekotine, ujedi Đorđevićevog psa kojeg je šetao tragične večeri.

Obdukcija je pokazala da su povrede koje je imao Đorđević nastale dejstvom mehaničkog oruđa i to najmanje tri pojedinačna dejstva te su isključili mogućnost da su sve povrede nastale pri padu žrtve. Međutim, obducenti su utvrdili da je Đorđević zadonio najmanje 14 ujeda koji su predstavljali tešku telesnu povredu opasnu po život.

Advokat Markove porodice advokat Zoran Krstić izrazio je nadu da će izvršilac biti otkriven.

„Na osnovu dokaza prikupljenih u toku pretkrivičnog postupka izvesno je da je Đorđević napadnut od strane nepoznatog lica koje mu je zadalo više udaraca u predelu glave i nanelo teške i po život opasne povrede usled kojih je posle dve nedelje nastupila smrtna posledica. U toku istrage biće ispitana lica koja su Marka pronašla i oštećeni, a biće pregledan snimak nadzornih kamera koje su registrovale njegov susret sa jednim licem. Porodici je važno da svi dokazi budu što pre prikupljeni jer protok vremena može pogodovati samo učiniocu dela“, rekao je Krstić.

Marka su 15. jula prošle godine oko 22 sata u ulici Obilićev Venac pronašli prolaznici. Isprva se smatralo da ga je izujedao njegov staford, koga su policija i komunalne službe uhvatile i prebacile u prihvatilište. Lekari niškog UKC borili su se za njegov život dve nedelje ali je on preminuo.

Za tešku telesnu povredu sa smrtnim ishodom Krivični zakonik propisuje kaznu od dve do 12 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com