Društvo

Marina Adamović: Umesto za koncert Angeline, 15.000 evra uplatiti za lečenje bolesnog dečaka

Nišlijka Marina Adamović koja se već godinama bavi humanitarnim radom predala je danas dopis opštini Medijana i zatražila da 15.000 evra planiranih za koncert pevačice Andjele Vujović, zvane Angelina, preusmeri za lečenje teško bolesnog jedanaestogodišnjeg Mihajla Stamenkova.

Ona je prethodnih dana pokrenula i onlajn peticiju sa istim zahtevom.

“Mislim da je logičnije da se taj novac preusmeri za lečenje dece, nego za koncert za doček Srpske nove godine, još u vreme povećanog broja obolelih od kovida”, kazala je Adamović novinarima.

Prema njenim rečima, dečak za čije lečenje traži novac nalazi u veoma je teškom položaju i njegova porodica u narednih godinu dana mora da sakupi 400.000 evra.

Foto: B.LJ.

Predsednik niške opštine Medijana Nebojša Kocić izjavio je da je “preusmeravanje” sredstava za lečenje dečaka “pravno nemoguće”.

“Mi imamo budžetsku liniju koja se zove očuvanje tradicije u okviru koje su brojne manifestacije. Nemoguće je preusmeravati sredstva sa te linije kako ko hoće. Sa druge strane imamo sijaset manifestacija kojima pomažemo deci“, istakao je Kocić.

On je kazao da će o trošku opštine uskoro na Zlatibor otići četrdesetoro dece iz hraniteljskih porodica i podsetio da opština izdvaja i za pomoć parovima za vantelesnu oplodnju, za rođenje trećeg deteta i za prvorođeno dete.

Prema tenderskoj dokumentaciji, koncert mlade pevačice čije je umetničko ime Angelina trajaće u parku Svetog Save od 21.30 do ponoći.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com