Društvo

Marina Adamović i Fondacija “Budi human” vode “Borbu za život”!

Niška humanitarka Marina Adamović, koja već godinama unazad na više lokacija u gradu sakuplja humanitarnu pomoć za decu i mlade obolele od najtežih bolesti, i zvanično je postala deo velike humanitarne Fondacije „Budi human“. Otvoren je i novi SMS broj kojim će donacije ići za ovu akciju.

“Osnovni cilj posebne akcije pod nazivom “Borba za život” je najjednostavniji – dokazati ljudima da pomažući drugima, pomažeš i sebi.” kažu u fondaciji.

Pokretač akcije je Marina Adamović, Nišlijka koja nesebično pomaže obolelim od raznih bolesti, iako i sama boluje od multiple skleroze koja ju je vezala za invalidska kolica. Marina je uspešno podnosila bolest dok je samostalno upravljala mehaničkim kolicima, uobičajeno koristila ruke i dok je bila psihički uravnotežena.

Onda je nastupio iznenadni poremećaj – Marina je ostala bez mogućnosti vladanja rukama, a dobila je i pojačane kognitivne smetnje kao što su smanjenje koncentracije, deficit pažnje, pamćenja i rasuđivanja sa depresivnošću i puno sličnih akata.

Tada je Marina shvatila da joj je prirodom usađena potreba da pomaže ljudima i da je to održava u životu.

Ona bez obzira na sve (ne)uslove i po kiši i po snegu i po paklenim vrućinama u Obrenovićevoj ulici prikuplja donacije za one kojima je u tom trenutku potrebna pomoć.

Marina je od države dobila nepokretan, udoban objekat u centru Niša gde svakodnevno prikuplja donacije od sugrađana, posetilaca, prijatelja širom sveta. Njena “Banka dobročinstva” je do jula 2018. godine skupila čak 5.157.372,00 dinara.

„Što više poruka ili uplata, Banka dobročinstva biće jača“ istakla je nedavno Marina dok je osnivanje ove posebne akcije još uvek bilo u pripremnoj fazi.

Svi ljudi dobre volje akciju mogu podržati i uplatom na dinarski i devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj.

SMS poruka kojom se može pomoći “Borbi za život” je 330 na 3030.

Dinarski: 160-511838-72

Devizni: 00-540-0002813.7

IBAN broj: RS35160005400002813776

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Marina se bori za živote najmlađih, a vi?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com