Društvo

Marijana, Staša i Sanja najbolje u besedništvu – Gradska opština Medijana podržala takmičenje

Prva niška Gimnazija „Stevan Sremac“ obeležava 145 godina rada

Obezbedivši nagrade za najbolje učesnike Gradska opština Medijana je i ove godine podržala Takmičenje u besedništvu, Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ pod nazivom: “I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao”-Ivo Andrić.

Na tradicionalnom takmičenju koje organizuje niška gimnazija prvo mesto osvojila je Marijana Petronijević, učenica Gimnazije u Čačku, drugo mesto pripalo je Staši Karaleić, iz škole organizatora, dok je Sanja Barać, predstavnica Karlovačke gimnazije zauzela treće mesto.

Nastupila su 24 kandidata iz gimnazija i srednjih škola Niša, Pirota, Čačka, Sremskih Karlovaca i Aleksinca, kao i sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Žiri su činili: prof. dr Dragana Dimitrijević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Maja Živković, članica Veća Gradske opštine Medijana i Stefan Nikolić, bivši učenik i organizator prvog takmičenja u besedništvu.

Foto: GO Medijana

Pobednicima su dodeljene i vredne novčane nagrade. Gradska opština Medijana tradicionalno podržava rad osnovnih i srednjih škola koje rade na njenoj teritoriji, u sklopu pronatalitetne politike kao prioriteta u svom radu. Inače je ove godine podržala i obeležavanje 145 godina Prve niške gimnazije.

Obeležavanje 145. godišnjice postojanja Prve niške gimnazije Stevan Sremac, uz podsećanje da je velikan i nobelovac Ivo Andrić posetio školu daleke 1968. godine, prilika je za učenike i studente da, negujući lepu reč, ispolje svoju individualnost, znanje i kreativnost u zastupanju ideala pravde u najširem smislu te reči.

Foto: GO Medijana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com