DruštvoHronika

Marija je najstarijim Nišlijama obroke donosila do kućnog praga. Sada mnogi tuguju za njom

Osećamo obavezu da se u grupi zahvalimo i oprostimo od jedne od najhumanijih članica grupe, Marija Petković iz Niša. Marija se odazivala svim pozivima za naše humanitarne akcije. Siromašnim porodicama, koje smo slali na letovanje, pravila je bogate lanč pakete, a nekima od njih obezbedila je, na neodređeno vreme, besplatne obroke tri puta nedeljno u svojoj ketering firmi. Ovim rečima su se članovi grupe Uživo iz Grčke i administratorka Ana Nikolić na društvenim mrežama oprostila od njihove članice Marije Petković.

Odlazak ove mlade Nišlijke koja je plenila svojom dobrotom rasplakala je mnoge. Ana je svojom objavom otkrila istinu o Mariji koja je za mnoge bila nepoznata jer je uz sve ostale osobine koje je imala dodala i skromnost.

“U pitanju je energična žena koja je svima pomagala, sakupljala velike sume novca za pomoć siromašnima i bolesnima, veliki donator Nurdora i dečjih klinika, a tokom korone obezbeđivala i dostavljala hranu i namirnice za stare Nišlije. Veliki gubitak za sve, najpre za porodicu i troje dece, a onda i za Niš i našu grupu. Hvala Marija, još jednom, za svu podršku koju si pružala našim ljudima i našim humanim akcijama”, napisala je Ana Nikolić.

Foto: Marija Petković

Marija Petković je bila i vlasnica firme za ketering, a njena humanost i želja da pomogne svima kojima je pomoć bila prekopotrebna privlačila je pažnju medija koji su u nekoliko navrata pisali ili pravili priloge o njoj.

“Spremala je obroke za Nišlije dodavajući im kao začin ljubav. Sve što je radila radila je srcem i ništa joj nije bilo teško. Mada se radilo o pomoći drugima strogo je vodila računa da obroci ne budu jednolični, da su hranjivi. Nekima je nosila i sama ako nije imao ko da odnese. Ako se radilo o doručku uz pecivo je uvek dodavala i jogurt. Znala je da ih obraduje i rođendanskim tortama”, pričaju Nišlije kojima je pomagala.

Za mnoge bi pripremanje po tridesetak obroka dnevno bilo previše. Za Mariju ne. Ona je volela one kojima je pomagala i tu ljubav je posipala preko jela koja im je dostavljala. Posebno se posvetila starijim Nišlijama koje nisu mogle da izlaze kada je počela pandemija korone. Njima su doruč, ručak i večera, stizali na kućni prag. Nedeljno bi spremila i po 400 obroka.

“Ovo je priča od koje ne bih volela da zaradim ni dinar. Ovo je priča o tome kako ljude možemo da učinimo srećnim i pokažemo im da uvek postoji neko ko misli na njih i priteći će im u pomoć”, govorila je tada Marija za medije.

O humanosti ove Nišlijke pisale su tada i Niške Vesti. Tekst možete pročitati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com