Kultura

Maraton dokumentarnih filmova na TV Zona Plus

Na TV Zona Plus drugog dana 2024. godine maraton dokumentarna filma producenta Olivera Paunovića i City Grupe. Već od 10;15 sati biće prikazane “Legende Čaira”, zatim od 20 sati “To je Toma” i od 22:30 “Glumčina”, film o Zoranu Radmiloviću.

Dugometražni – dokumentarni film “Legende Čaira“ biće prikazan u utorak 2. januara od 10:15 sati na  TV Zona Plus.

„Legende Čaira“, dokumentarni film producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, na Festivalu spotskog filma na Zlatiboru dobio je nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film i tako je selektovan i za prikazivanje na prestižnom festivalu u Milanu.

Real sa Nišave proslavio je veliki jubilej, 100 godina od osnivanja. I upravo je to bio povod producentu Oliveru Paunoviću da u njegovoj „City produkciji“ snimi film „Legende Čaira“ o klubu od kojeg je Evropa strepela i saznala „Kude je taj Niš“, klub koji se voli, koji je u srcu Nišlija i klub koji je zlatnim slovima ispisivao svoju istoriju.

Dokumentarni film „To je Toma“,biće prikazan prikazan u utorak 2. januara na TV Zona Plus od 20 sati.

Ovaj film potpisuje City Grupa i Centar za kulturu Aleksinac, reditelj je Vladimir Ristić po ideji Miloša Paovića.

„To je Toma“, ima elemente igrane rekonstrukcije i biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure porodice i prijatelja koji su ga poznavali. O Tomi u filmu govore njegova supruga Gordana, kolege Zoran Kalezić i Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović, kao i mnogi drugi.

Film je prikazan na „Filmskim susretima“ i na drugim festivalima, emitovan je na nacionalnoj TV Prva,  TV Crne Gore, a priliku da uživa u  ostvarenju imala je i publika u Beogradu, na Zlatiboru, posetioci festivala filmske glume „MOFF“ u Mostaru, Republici Srpskoj, Sarajevu i Čikagu.

Dokumentarni film „Glumčina“,biće prikazan prikazan u utorak 2. januara na TV Zona Plus od 22:30 sati.

City Grupa iz Niša i Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ snimili su dokumentarni film o legendarnom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću.

U filmu učestvuju velikani kao što su: Milan Caci Mihailović, Zdravko Šotra, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Aljoša Vučković, Seka Sablič, Goran Marković, Svetlana Bojković, Goran Sultanović i mnogi drugi. Film je rađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića,  dugogodišnjeg prijatelja Zorana Radmilovića.

Više o filmovima možete pročitati na Dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com