Društvo

Mapiranje pristupačnosti turističkog potencija Niša

Mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike culture, akcija je koju će sprovesti Fondacija PONS a koju je najavila povodom obelažavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

“Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom. Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim ljudima sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš. Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u našem gradu ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim”, kažu u Fondaciji PONS.

Cilj projekta je da obuhvati i razume potrebe i probleme građana u Nišu i da se zajednički osmisle i sprovedu aktivnosti koje će dovesti do boljeg kvaliteta života kroz poboljšanu dostupnost gradskih usluga i klimatski pametnu urbanu mobilnost, sa posebnim naglaskom na povećanju participativnog učešća osoba sa fizičkim invaliditetom.

“Mapiranje ćemo obaviti kao jednu od aktivnosti na projektu “Fond za eksperimente u gradovima”, koji u Srbiji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, UNDP”, kažu iz PONS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com