Virus KoronaZdravlje

Manji broj zaraženih u poslednja 24 časa

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je od poslednjeg izveštaja testirano 10.386 uzoraka, od kojih je na koronavirus pozitivno 2.809.

 

Na prvom mestu je Beograd gde je zabeleženo 1.065 novozaraženih što predstavlja više od trećine svih obolelih od korona virusa u Srbiji za protekla 24 sata.

Na drugom mestu i danas je Niš koji je od juče preskočio brojku od 200 zaraženih. Tako i danas u ovom gradu na jugu Srbije prebrojano je 210 pozitivnih testova.

U poslednja 24 časa od posledica zaraze ovim virusom preminulo je 14 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 3.912 pacijenata, od kojih su 162 na respiratoru.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano 2.940.507 uzoraka, a zaraženo je 459.259 osoba, od kojih su 4.443 preminule.

Procenat smrtnosti je 0,97 odsto.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 170 pacijenta. Кod 125 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovan 95 pacijent. Кod 83 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara Кruševačke Covid bolnice, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 54 pacijenata. Кod 34 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 151 pacijenata. Кod 137 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com