Obrazovanje

Manje od pet odsto roditelja izabralo nastavu od kuće

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Mladen Šarčević izjavio je danas da je više od 50 odsto škola u Srbiji već završilo ankete putem kojih su roditelji izabrali da li će im deca od 1. septembra ići u školu ili će nastavu pohađati onlajn.

Šarčević je, gostujući na Televiziji Pink, istakao da je manje od pet odsto izabralo učenje od kuće, navodeći da je TV nastava za septembar gotovo snimljena, odnosno da je pripremljeno približno 75 odsto sadržaja za sve nivoe.

On je dodao da se nastava snima na osam jezika nacionalnih manjina i to za osnovnu školu, gimnaziju i opšte stručne predmete, odnosno 15 strukovnih oblasti rada.

Resorno ministarstvo je, kako je naveo, vodilo računa i o manjinama, nastavnicima i njihovim radnim listama, higijeni u školama, održavanju distance, nošenju maski.

Šarčević je najavio da je za sutra zakazan sastanak sa Zajednicom škola za decu sa posebnim potrebama, za koje Ministarstvo traži rešenja.

“Đaci će nositi maske tokom ulaska u školu i tokom boravka na času, osim ako učenik ne odgovara, kada mu se eventualno dozvoljava da je skine”, objasnio je Šarčević.

Ministar je naglasio da i roditelji moraju da budu uključeni tako što će deci meriti temperaturu pre polaska u školu.

“Časovi su skraćeni na 30 minuta i to je dovoljno za glavni deo časa, deo posla koji ne stigne da se uradi tokom nastave u školama biće urađen onlajn, dok je fizičko modifikovano”, precizirao je Šarčević.

Takođe, kako je dodao, napravljeno je uputstvo koje će biti sutra prosleđeno školama, a koje govori o tome da prvi časovi u svim obrazovnim ustanovama treba da budu posvećeni epidemiji.

Šarčević je poručio da nema razloga za brigu kada je reč o početku školske godine, te svim đacima, a posebno prvacima, poželeo srećan polazak u školu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com