Društvo

Manifestacija “Zalogaj juga” 7. maja na Viniku

Tradicionalna gastro-turistička manifestacija “Zalogaj juga” biće održana u petak 7. maja u etno kompleksu “Konstantinov konak” na Viniku.

Manifestacija je posvećena preminulom Zoranu Miraševiću, dugogodišnjem predsedniku Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, koje je i organizator takmičenja.

Očekuje se učešće tridesetak takmičarskih ekipa iz cele Srbije uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Zalogaj juga je naša prva manifestacija koju organizujemo ove godine. Posvećujemo je čoveku koji je bio sinonim gastronomije našeg podneblja i naša pokretačka snaga u svemu što smo, kao udruženje, radili i postigli poslednjih 15 godina. Ovo će biti prilika da pokažemo da smo dostojni nastavljači njegovih ideja“, kaže Ančica Dimitrijević predsednica Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Foto: S.P.

“Zalogaj juga” je svojevrstan majski uranak ugostitelja koji se održava četvrtu godinu zaredom. Takmičarskog je karaktera, a biće zastupljene dve discipline – nacionalna kuhinja i pripremanje riblje čorbe.

Nacionalni meni upotpuniće tradicionalne srpske pite i kolači koje će takođe biti prezentovane na manifestaciji, a za najbolje, predviđene su medalje i pehari.

Foto: S.P.

Održavanje manifestacije odobrio je Institut za javno zdravlje Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com