Merošina

Manifestacija “Dobričko kulturno leto 2022”

Po prvi put ove godine u periodu od 5. do 7. avgusta u selu Bučić u opštini Merošina biće održana manifestacija  “Dobričko kulturno leto 2022”. Pored raznih nastupa folkloroša i kulturnih umetničkih društava, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa turističkim potencijalima opštine Merošina.

PROGRAM:

Književno veče posvećeno piscima iz okoline otvoriće manifestaciju, dok je sledećeg dana planiran Kulturno – umetnički program i takmičenje u pravljenu potpečenki, specijaliteta ovog kraja. Pot pečenka je vrsta pite koja se prave pod sačem, dok će festival zatvoriti takmičenje u pevanju etno izvorne muzike “Prvi glas Dobriča” i priprema kotlića.

“Cilj nam je da to sledeće godine preuzme Ministarstvo, sada nam je u susret izašla Opština, Turistička organizacija i Narodna biblioteka kako bi se čulo za naše selo, a festival postao tradicija”, izjavila je Anđela Stanković, organizator

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Lep,pokušaj da se i Bučić prezentuje u javnosti,bilo je lepo, učesnici odlični,jedino što manifestacija nije adekvatno medijski i marketinški propraćena da bilo više posetilaca,nadamo se da će iduće godine biti bolje,i uspešnije

    1. da tacno je ali ove godine je to uradjeno za kratko vreme nekih tri meseca cela organizacija bez nekog velikog iskustva i malo novca jer ova manifestacija nije planirana u budzetu opstine sledece godine co to biti mnogo bolje jer je u programu Turisticke organizacije Merosina i pokroviteqstva opstine Merosina kao i narodne biblioteke ocekujemo Vas i sledece godine Dobro dosli, jer bez gostiju i posetilaca manifestacija nema smisla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com