Društvo

Mama Vladana prikupila 2000 benkica za niško porodilište

Mama Vladana Stojanović koja je došla na ideju da pokrene akciju „Obuci novi život“ predala je Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Niš novogodišnje pakete u kojima se nalazi preko 2.000 benkice za novorođene bebe. Vladanu i njene prijateljice koje su joj pomogle u prikupljanju pelena, Radmilu Veljković i Jovanu Soteli, ispred klinike dočekao je profesor dr Milan Stefanović, načelnik perinatologije i najiskrenije se zahvalio na donaciji koja je stigla od mama.

 

„Kada sam krenula sa akcijom ideja je bila da sakupim oko 150 benkica. Preko društvenih mreža sam pozvala mame da mi se pridruže i odaziv majki me je iznenadio. Prikupila sam preko 2000 benkica, a paketi su stizali ne samo iz Niša već i iz Beograda, Subotice, Šapca, Zajačara i gotovo svih gradova u zemlji. Zbog toga sam jako ponosna na sve naše majke u Srbiji koje su se priključile akciji. Posebno mi je drago što su se akciji pridržile i mlade devojke koje se još nisu ostvarile kao majke, ali su na ovaj način bukazale da su deca naša budućnost“, kaže Vladana.

Foto: V.P.

Vladana, Radmila i Jovana su već majke i dobro znaju šta je bebama u porodilištu potrebno. Upoznale su se tek kada je počelo prikupljanje pelena.

„Pridružila sam se akciji kada sam videla poziv na fejsbuku. Teško je bilo odbiti jedan ovakav poziv jer je u pitanju humanitarna akcija. Kada su benkice počele da pristižu to je bio pravi bum. Javila sam se prvo da doniram, onda sam se upoznala sa Vladanom i odlučila sam da joj pomognem“, kaže Radmila Veljković. Istu ideju vodilju imala je i Jovana Soteli.

„I sama sam mama kao i Vladana i Jovana i želela sam da pomognem. Sve mame koje su se ovde porodile znaju šta je porodilištu i njihovim bebama potrebno i to me je podstaklo da punom parom krenem sa prikupljanjem pelena“, dodaje Jovana.

Foto: V.P.

Profesor dr Milan Stefanović je sa osmehom dočekaju mame sa paketima prepunim pelena.

„Ponosan sam na Vladanu jer je kao predstavnik mlade generacije mama shvatila potencijal društvenih mreža, iskoristila to da okupi mame i pomogne Klinici a nama je svaka pomoć uvek dobro došla. Ovo je jedna reka koja stalno teče i stalno je potrebno zanovljavanje svega, tako da su nam ovakve donacije uvek potrebne. Vladana je dokaz da čovekoljublje u Srbiji nije zamrlo, a ovo je dokaz da i među mladima ima onih koji znaju šta znači dobročinstvo“, istako je profesor dr Milan Stefanović.

Ovde nije kraj akcija koje je Vladana pokrenula. U toku je prikupljanje spavaćica za mame koje koje čakaju bebe, a ova mlada Nišlijka sa prijateljicama priprema i akciju ‚‚Paketi pomoći‚‚ za samohrane majke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com